Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Агенцията по заетостта събира идеи за социални иновации

Агенцията по заетостта събира идеи за социални иновации

Стартира нова инициатива на Агенцията по заетостта за събиране на предложения за социални иновации. Целта е да се осигури среда за непрекъснат прием на нови идеи или нестандартни решения, които, след преценка на приложимостта им, могат да бъдат реализирани, за да се повиши качеството и ефекта на предоставяните от Агенцията услуги. Предложения за развитие, обогатяване, промяна или нововъведение в дейността на институцията могат да подават всички физически и юридически лица, както и нейните служители.

Агенцията по заетостта разглежда понятието „социална иновация” в контекста на Регламент 1304/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 17 декември 2013 г., съгласно който то може да се определи като разработване и прилагане на нови идеи (продукти, услуги и модели) с цел да се отговори на социални потребности и да се създадат нови социални отношения или сътрудничества. Така чрез инициативата ще се търсят качествено нови или подобрени решения на социални проблеми, а избраната посока ще бъде към подобряване благосъстоянието на хората.

Иновациите, изпращани във връзка с тази инициатива, трябва да са в сферата на изпълнение на държавната политика по насърчаване на заетостта, защита на пазара на труда, професионално ориентиране и обучение на възрастни, както и за извършване на посредническа дейност по информиране и наемане на работа. Очакванията на Агенцията по заетостта са новите идеи да водят до улесняване на достъпа до информация и като цяло до повишаване качеството и ефекта на предоставяните от нея услуги.

В рубриката „ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ИНОВАЦИИ” на официалната електронна страница на Агенцията по заетостта всички потребители и партньори, както и служители на институцията, могат да изпращат предложения за внедряване на иновации в дейността на Агенцията. Така заинтересованите лица ще имат възможност да споделят своите идеи за развитие, обогатяване, промяна на съществуващите административни услуги на Агенцията по заетостта и/или да се предложи внедряване на нови такива.

За улеснение на желаещите да участват с предложение за социална иновация е подготвен „Формуляр за подаване на предложение на иновация”. Той обаче не е задължителен и всеки, желаещ да изпрати своята идея, може да я опише в свободен текст.

Попълненият Формуляр или предложенията в свободен текст могат да бъдат изпращани по електронна поща на адрес: innovation@az.government.bg, а повече информация за инициативата може да бъде намерена тук: https://www.az.government.bg/pages/predlozhenia-za-inovacii/

Инициативата за събиране на предложения за социални иновации е заимствана като добра практика от френската служба по заетост и е включена за изпълнение в Стратегията за модернизация на услугите на Агенцията по заетостта за гражданите и бизнеса до 2020 г. В рамките на тази Стратегия Агенцията продължава реализирането и на други дейности, в т.ч. за внедряване на нови и осъвременяване на съществуващи услуги. Понастоящем тестваните модели могат да бъдат допълнително усъвършенствани въз основа на получените идеи в създадената нова среда за прием на предложения от клиенти и служители на Агенцията по заетостта.

Източник: www.az.government.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder