Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Борд поема професионалното образование в Северозападния регион

Борд поема професионалното образование в Северозападния регион

Северозападен регионален борд “Образование-бизнес” ще обединява усилията на областните администрации в Монтана, Ловеч и Враца в подкрепа на изпълнението и мониторинга на регионалните политики в областта на професионалното образование. Публично-частното партньорство ще е в помощ на сътрудничеството между местните власти, социалните партньори и бизнеса. Това предвижда проект по оперативната програма “Добро управление”.

Моделът за модернизиране на професионалното образование и обучение бе обсъден на редовното заседание на Комисията по заетостта в Монтана. В дебатите се включиха също народният представител Ирена Димова, изпълнителният директор на фондация “Форум за наблюдение и анализ на публични политики” Павлина Петрова, ръководителят на проекта Асенка Христова, директори на училища и експерти от Регионалното управление на образованието.

Чрез публично-частното партньорство ще бъде създаден механизъм за координиране и подпомагане на сътрудничеството между местните власти, социалните партньори и бизнеса при формулирането, изпълнението и мониторинга на регионалните политики в областта на професионалното образование и обучение. Идеята е да бъде повишена ефективността на междусекторното взаимодействие в тази сфера в трите области. Така ще се подобри качеството на образованието, ще бъдат създадени условия за развитие на социално-икономическата среда. Това е възможност за задоволяване на увеличеното търсене на човешки ресурс с адекватни професионални квалификации и компетентности, поясни Павлина Петрова.

Източник: www.mont-press.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder