БСП-Видин: „Осъждаме подмолния начин, по който управляващи от ГЕРБ на национално и местно ниво се опитват да манипулират българските деца, тяхната сексуална ориентация, просвета и култура“

БСП-Видин: „Осъждаме подмолния начин, по който управляващи от ГЕРБ на национално и местно ниво се опитват да манипулират българските деца, тяхната сексуална ориентация, просвета и култура“

Местната структура на социалистите излязоха с позиция по скандала с гей-брошурите.

Ние, групата на общинските съветници на БСП – Видин, категорично осъждаме и се разграничаваме от вандалския акт, спрямо един от общинските съветници в Общински Съвет- Видин. Призоваваме управляващите, за спешни и бързи мерки за разкриване на извършителя и се обръщаме към другите политически сили, да се разграничат ясно и да осъдят този вандалски акт и посегателство срещу общинския съветник.
Категорично осъждаме и подмолния начин, по който управляващи от ГЕРБ на национално и местно ниво се опитват да манипулират българските деца, тяхната сексуална просвета и култура, а в дългосрочен план вероятно и тяхната сексуална ориентация чрез раздаването на брошури под надслов „Любов без последствия“.
На 28 юли 2018 година Конституционният съд на Република България излезе с категорично решение по темата за Истанбулската конвенция. Опитите на ГЕРБ да налагат в образователната и здравната система на България джендър идеологията са не само вредни, но и противоконституционни. Ето защо, ние, социалистите, рязко се разграничаваме от вчерашните действията на директора на РЗИ Видин – Гергана Джамбова. Чрез тях се прави опит за полагане основите на отродяването и дебългаризацията, което води до натрупване на чужди за обществото ни стереотипи на сексуално възпитание.Тази идеология е неприемлива, защото противоречи на традиционните ни семейни и християнски ценности.Смятаме, че учебните програми не се нуждаят от подобни нововъведения, защото така се взривяват основополагащи механизми на живота с непредвидими последици. Българското образование и здравеопазване имат далеч по- големи проблеми със своето качество и финансиране, за които управляващите от ГЕРБ очевидно нехаят. Бъдещето на българските деца и това на България зависят от тяхното добро здраве и образование, а не от различната сексуална ориентация, която ГЕРБ иска да им наложи.
Идването на ГЕРБ на власт през 2009 година пречупи тенденцията за увеличаване на раждаемостта от мандата на Станишев и донесе 10-годишен катастрофален спад на броя на новородените. Днешната политика на ГЕРБ за пропагандиране на различната сексуална ориентация развива съмнението, че управляващите имат генерален проблем с българите, които желаят да създават деца.
Настоятелно молим политиците от ГЕРБ да се откажат от упорито следваната политика и ако не могат да помагат, то поне да не пречат на младите, които искат да създават семейства и деца
Ние сме толерантни към хората с различна ориентация. Приветстваме всеки политик от ГЕРБ, който застане открито пред избирателите със своите различия и по този начин елиминира зависимостите, които има към хората, запознати с различната му сексуалност.Нека обаче тя да не е причина за защита на местно и национално ниво на интереси, различни от тези на гражданите на Видин.
Отправяме призив към всички политически партии за обединяване усилията за решаване на социалните и демографските проблеми на България. Процесите по преодоляване на бедността и стопиране на обезлюдяването ще се развият в положителна посока само ако съхраним българската си идентичност, така както сме го правили през многовековната си история независимо от различните асимилации.
Нека след тридесет години на разделения да не се делим и по сексуална ориентация, а да работим заедно в името на доброто на Видин и цяла България.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder