Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
БСП във Видин отдадоха почит на борците за свобода, а младежите-социалисти раздадоха десетки български трибагреници(снимки)

БСП във Видин отдадоха почит на борците за свобода, а младежите-социалисти раздадоха десетки български трибагреници(снимки)

Групата на общинските съветници честити Националния празник на всички българи и напомня, че с подписването на Санстефанския мирен договор се сбъдва съкровената мечта на нашите предци да живеят в свободна държава. 141 години по-късно ние трябва да помним историческите факти, а именно, че Руско-турската война завършва с победа на участниците в антиосманската коалиция, начело с Русия.Свободата е воля за достоен живот на бъдещите поколения. Нека да покажем, че и ние, днешните видинчани сме наследили неукротимия дух на прадедите ни, извадили сме си поуките от миналото и сме готови да се борим за достойно бъдеще. В противен случай ни очаква „новото“ робство, пишат социалистите.

Традиционно младежите социалисти бяха част от тържественото честване на националния празник на Република България – трети март. Началото на програмата беше поставено с празнично шествие от музей „Конака“ към площад „Бдинци“. Уважението пред подвига на загиналите за свободата ни членовете на младежкото обединение засвидетелстваха с поднасянето на венци и цветя. Наред с официалната част обаче видинските млади активисти успешно реализираха и своята инициатива по раздаване на българския трибагреник, придружен от картичка с патетични слова. Младежите споделиха, че са били единодушни при вземането на решение за провеждането на мероприятието, тъй като чрез този и сходни на него актове си припомняме славните моменти от историята. Трикольорът стана повод за много върнати усмивки на лицата на видинчани. Картичката пък събуди любопитството дори и на по-малките жители, които възприемаха с трепет всичко, изречено по повод Освобождението на народа ни. „Ние, младежите от БСП – Видин възприемаме като свой дълг всяка възможност за напомняне славния подвиг на героичните ни предци. Днес България е редом до останалите европейски държави и гордо извисява глас. Затова нека помним, че настоящето ни е завещано от несвелите глава пред поробителя борци.“ – изтъкна младежкият председател Владимир Петров. Младежите призоваха да помним, но и да се учим от историята. Свободата е изборът, който всеки от нас прави, запазвайки своите съвест и достойнство.Достойното съществуване е национален приоритет, а избори …много!

Снимки: Пресцентър на БСП-Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder