Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
В Монтана ще се проведе Фестивал на социалното предприемачество

В Монтана ще се проведе Фестивал на социалното предприемачество

Социалните предприятия стават все по-разпознаваем и значим феномен за обществото ни. Това са онези граждански организации и бизнес компании, които чрез предприемаческите си инициативи помагат за решаването на социално значими проблеми и постигат успехи, измерими в десетки променени човешки съдби, опазени животински видове и съхранени природни блага. Чрез своята ежедневна работа социалните предприятия подкрепят развитието на различни уязвими групи и подобряват средата, в която живеем.

 Фестивалът на социалното предприемачество Монтана 2019 година ще се проведе на 6 април 2019 г. /Събота/ в централната част на областния град.

Специално време за срещи и споделяне на добри истории с предприемачески потенциал ще бъде Базарът на социалните предприятия „Малкото е Много – Монтана“ – Пазарувай с кауза, които ще омаят със своите пъстри и интересни продукти – малки кукли, кокетни бижута, бурканчета с мед, сладко и лютеница, ръчно изрисувани или изплетени сувенири и др. Работилничките с демонстрации на различни занаяти и творчески занимания по време на Базара ще бъдат мястото, където децата и техните родители ще могат да творят и да се забавляват заедно.

В деня на събитието социалните предприемачи ще могат да повишат своя капацитет с нови знания и умения, които ще получат по време на специална обучителна програма.

Датата на Фестивала също не е случайна – 6 април е Международният ден спорта за развитие и мир, който ще бъде отбелязан с най-разнообразни и забавни спортни активности и специален „Предприемачески маратон“ – Бягай с кауза, в подкрепа на каузите на социалните предприятия, чиято социално добавена стойност допринася за развитието на цялото ни обществено и мира сред хората.

И както традицията повелява – музиката ще бъде неизменна част от празничната атмосфера на Фестивала. Духова музика и жизнерадостни ритми ще се извисят във фестивалната вечер с концерт, посветен на социалните предприятия и техните каузи.

Фестивалът на социалните предприятия Монтана 2019 се реализира от Община Монтана в партньорство със сдружение „Закрилници“ и Български център за нестопанско право и с подкрепата на УНИЦЕФ България.

Източник: www.facebook.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder