Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Осветиха централната градска градина в Монтана

Осветиха централната градска градина в Монтана

Свещениците Емил и Николай от храм „Свети Свети Кирил и Методий” отслужиха водосвет за приключването на основния ремонт на централната градска градина в Монтана. Тя е един от четирите парка в града, които бяха изцяло обновени по оперативна програма „Региони в растеж”. Освен парковете бе направено пълно реновиране и на пешеходната алея „Хаджи Димитър”

„ Това е най-значимият ремонт, направен през последните 82 години на това пространство,“ заяви в речта си кметът Златко Живков.

Той обясни, че обновяването на парковете е продължило две години. Инвестицията е за над 6,3 милиона лева.

„Централната градска градина е най-старият парк в града. Проектирана е от архитект Младен Кръстев. Разположена е на мястото на пазарището във Фердинанд/ днешна Монтана/. Тържественото й откриване се състояло на 18 юли, 1937 година, по времето на втория мандат на кмета Гоцо Митов. Заради раждането на престолонаследника централната градска градина е кръстена „Княз Симеон Търновски”. Паркът е проектиран с два входа, място за паметник, детско игрище и офицерски клуб. Тогава представителите на фердинандското търговското съсловие изказват публично похвала на кмета Митов за неговите съзидателни дела и за градската градина – букета на града”, пише в архивното си изследване „Кметовете на града” историкът Йордан Герасимов.

Днес паркът е с новопроектирана алейна мрежа. Изграденото осветление е енергоспестяващо. Има система за видео наблюдение. Поставени нови пейки, беседки, катерушки, люлки и пързалки за деца. Засята е нова трева, посадени са млади храсти и дървета. Площта на целия парк е 21 431 м2. В един от квадратите му е поставен бюст паметник на кмета Гоцо Митов.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder