Топ вести
Германски гигант иска да инвестира във Видин

Германски гигант иска да инвестира във Видин

Кметът Огнян Ценков проведе среща с потенциални инвеститори от компания Gerd Bar GmBH, която се организира със съдействието на Германо-Българската индустриално–търговска камара. На срещата присъстваха представители на фирмата – Тобиас Бер, собственик и управител, Дитер Бадер – директор „Производство“ и Михаел Киман – търговски управител, експерти от Общината и представители на видински фирми.
Ценков приветства гостите с добре дошли и представи накратко Видин и региона. Той подчерта, че инвестиционният интерес към нащия град е много голям, заради географското разположение, преминаващите два трансевропейски коридора и културно-историческите забележителности. Кметът обясни на гостите, че още в началото на мандата Общински съвет – Видин е приел наредба за насърчаване на инвестициите и местната власт може да издава сертификат клас “В“. Друг важен момент, който изтъкна, е намерението на правителството до 2022 г. да бъде изграден като магистрален път участъкът от Видин до Ботевград. Огнян Ценков запозна гостите и с втория мост на река Дунав при Видин и Калафат, който е сред най-модерните съвременни инфраструктурни съоръжения. Той се спря и на темата за образованието: „Имаме профилирани и професионални училища, които са технически ориентирани. Открихме и Филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“, в който има технически специалности, хуманитарни и общообразователни. Мотивираме младите хора да останат тук както заради високото ниво на образование, така и заради непрекъснатото подобряване качеството на живот“ – каза Ценков.
Представителите на немската фирма направиха кратка презентация на своята дейност. Заводът произвежда подемни платформи за автомобили от всякакъв вид – от мини ванове до камиони. Те са номер едно в Германия за последните 15 години, а от няколко години са втори за Европа. Тяхното намерение е да разширят своята дейност, като инвестират в други страни и региони. Собственикът на фирмата сподели, че за тях е важно на място да получат информация за наличната работна ръка и за възможностите за инвестиране във Видин.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder