Топ вести
Поставиха контейнер за текстил и в Костинброд

Поставиха контейнер за текстил и в Костинброд

Пред сградата на общинската администрация в град Костинброд вече е поставен специален контейнер за дарение и рециклиране на текстил. Контейнерът събира дамско, мъжко и детско облекло; кожени дрехи и кожи; обувки, вързани на чифтове; завивки, покривки и всякакъв домашен текстил. От фирмата, която стои зад проекта, обясняват, че по този начин комбинират икономическата си активност на пазара на текстил със социална ангажираност и екологична отговорност.

Всички знаем колко ужасна гледка са изхвърлените стари дрехи, разнасящи се по улиците. Хубаво би било всеки от нас да се опита поне малко да допринесе за облика и чистотата на мястото, където живее. Добрата новина е, че изхвърляйки ненужния ни текстил на правилното място можем не само да се погрижим за визията на общината ни, но и да покажем социална ангажираност, да подпомогнем за правилното сметосъбиране. Така затваряме цикъла като връщаме суровините обратно в икономиката. Създават се възможности за удължаване на техния живот чрез многократното им използване или трансформирането в друг вид продукт. И да не забравяме, че носенето на дрехи означава и носене на отговорност към тяхното използване или рециклиране.

Контейнерът е ясно обозначен с надпис “ДРЕХИ И ОБУВКИ”, също така има надпис с написани инструкции за използването му и номер за връзка при необходимост от допълнителна информация с фирмата. Той ще се обслужва напълно самостоятелно, като е препоръчително дрехите да са изпрани и да бъдат поставени в торби. От фирмата заявиха, че два пъти седмично ще почистват първия контейнер в град Костинброд.

Община Костинброд винаги е държала и ще продължава да подкрепя бизнеса на нейна територия. Подобни съвместни инициативи ще реализират политики на съвместна работа на общината с бизнеса, чиято цел е привличане на нови инвестиции и повишаване качеството на живот на своите служители, граждани или гости.

Източник: www.kostinbrod.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder