Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Как да получим до 600 евро обезщетение за закъснял или отменен полет?

Как да получим до 600 евро обезщетение за закъснял или отменен полет?

Случвало ли ви се е да висите с часове на летището заради закъснял или отменен полет  и да пропуснете следващия си самолет за важна среща, планувана почивка или среща с близки хора?

Почти всеки, който лети често със самолет, се е сблъсквал с подобен неприятен момент. Според статистиката едва 5% от потърпевшите търсят своето полагаемо парично обезщетение.

Всяко закъснение на полет, отмяна или друго неудобство обърква и често проваля напълно плановете на пътниците. Авиокомпаниите, от своя страна, се опитват по всички възможни начини да избегнат своите задължения, разчитайки на недостатъчната информираност на потребителите и дългата процедура, заради които често постигат целта си.

Как да спрем всичко това?

За такива случаи европейският законодател предвижда право на парично обезщетение за пътниците за причинените неприятности. Правата на пътниците, използващи въздушен транспорт са уредени с приемането на Регламент 261 през 2004 г.

През последните години процесът на претендиране на обезщетения става по-лесен за пътуващите, благодарение на развитието на технологиите и създаването на специализирани интернет платформи, които са в помощ на засегнатите пътници. Практиката показва, че благодарение на тях, исковете и изплатените от авиокомпаниите компенсации се увеличават значително.

Кога авиокомпаниите ни дължат обезщетение?

Авиокомпаниите дължат обезщетение на своите клиенти в следните случаи:

– при отмяна на полет;

– при закъснение повече от 3 часа;

– при пропусната връзка;

– при отказан достъп на борда поради овърбукинг – в случаите, в които авиокомпанията е продала повече билети от местата в самолета.

Регламентът се прилага за абсолютно всички полети, излитащи от летище в ЕС  и за полети, които кацат в ЕС, изпълнявани от европейска авиокомпания. Размерът на обезщетението се определя от дължината на маршрута.

Към кого да се обърнем за помощ при проблемен полет?

Аероиск е сред водещите консултантски агенции с онлайн платформа в България, чиято основна дейност е свързана със съдействие на пътниците при получаване на обезщетения до 600 евро при проблемни полети.

Аероиск е компания, създадена от млади и амбициозни специалисти и юристи с опит в сферата на авиацията, които адекватно и аргументирано могат да защитят правата на пътниците пред авиокомпанията, а при необходимост –  по административен или съдебен път.

Всяка консултация и предварителна проверка на конкретен случай от Аероиск е безплатна. Компанията получава възнаграждение за услугите само в случаите на успешно изплащане на обезщетение от авиокомпанията. При неуспешно осигуряване на компенсация –  клиентите не заплащат нищо.

Как да регистрираме иска си?

За да получите съдействие за проблемен полет от Аероиск, е необходимо единствено да регистрирате иска си бързо и лесно през сайта на компанията: https://aeroisk.bg/ .Тяхното задължение е да осигурят изплащането на дължимите обезщетения от страна на превозвачите.

Екипът на Аероиск проверява всеки отделен случай, свързва се с пътниците и им предоставя становище по всеки техен казус, както и полезна информация за правата им за бъдещи проблемни полети.

Можете да се свържете с тях през онлайн платформата https://aeroisk.bg/  и чрез лично съобщение във фейсбук страницата на компанията.

Контакт:  052 58 04 99

(-98 и -97) или във Viber – 0877 63 88 01.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder