Топ вести
Нинова: ГЕРБ се уплашиха за дълговете на мюфтийството, и сега хвърлят прах в очите на хората

Нинова: ГЕРБ се уплашиха за дълговете на мюфтийството, и сега хвърлят прах в очите на хората

Въпросът с дълговете на мюфтийството е сделка между ГЕРБ и ДПС от началото до края, заяви Корнелия Нинова, предава novini.bg

Ако не беше БСП, това щеше да мине. Сега отменят опрощаването не защото чуха гласа на хората, а защото се уплашиха. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Първи заявихме какъв е проблемът и вече има някакъв резултат. Имам риторичен въпрос – къде БСП е по-силна – в цялото, в общото, в говорилнята, където никой не чува нашия глас или извън парламента, където гласът ни се чува, заяви Нинова.

Борисов си припомни личното си участие във Възродителния процес, заговори се за заплаха за етническия мир, мюфтията заговори за Косово. Сега като отмениха опрощаването, има ли опасност за националната сигурност, радикалиизраме ли се, ще има ли Косово? Изводът – плашат ви, хора, не защото има етническо напрежение, а защото чрез вашите пари си плащат на ДПС оставането на власт. Сега отново ви манипулират. Имайте самочувствие и смелост, че от вас зависят нещата. Можете да промените не само едно решение на парламента и на кабинета, можете да промените и модела на прехода, ако си повярвате, че силата е у вас хора. А тя е у вас, заяви Нинова.

Искаме ясните условия, при които се разсрочват тези задължения. Едно разсрочване за 50 години например си е опрощаване. И в момента манипулират и хвърлят прах в очите на хората. Освен страх в обществото, по този начин внасят и разделение, посочи лидерът на БСП.

Ще има ли график на разсрочване на дълговете общинските болници, за да не фалират, ще има ли график на задълженията на български граждани, за да им прибират имуществото частни съдебни изпълнители. Как така – за едни по един начин, за други – по друг начин, подчерта Нинова.

Гарантирам, че това предложение ще бъде подкрепено от ДПС и от Обединените патриоти, защото такава е била сделката. Замазват очите на хората, за да просъществува възможно най-дълго новата тройна коалиция ГЕРБ – ДПС – Обединени патриоти, заяви лидерът на БСП.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder