Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Нов проект Северозападен регионален борд „ОБРАЗОВАНИЕ-БИЗНЕС“ стартира в областите Ловеч, Враца и Монтана

Нов проект Северозападен регионален борд „ОБРАЗОВАНИЕ-БИЗНЕС“ стартира в областите Ловеч, Враца и Монтана

На 11.03.2019 г. областният управител на Област Монтана Росен Белчев участва в пресконференция по повод стартирането на нов проект, в който си  партнират три областни администрации – на Монтана, Враца и Ловеч. Той се изпълнява от „Форум за наблюдение и анализ на публични политики” (Форум) и се финансиран по ОП “Добро управление“ 2014-2020.

В пресконференцията, с която стартира проектът, участваха и областните управители на Враца – Малина Николова, и на Ловеч – Ваня Събчева, както и Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Ловеч, професионални училища и такива, в които са разкрити професионални паралелки, Регионалното управление на образованието, медии.

Дейностите предвиждат създаването на Северозападен Регионален Борд „Образование-Бизнес“. Той представлява иновативен механизъм за координиране и подпомагане на сътрудничеството между местните власти, социалните партньори и бизнеса при формулирането, изпълнението и мониторинга на регионалните политики в областта на професионалното образование и обучение (ПОО).

Повишаването на ефективността в областта на професионалното обучение в унисон с развитие на бизнеса e нашият мотив да се включим в този проект. Надяваме се освен предвидените по проекта дейности да успеем да включим в него и полезни инициативи с резултат“ – подчерта Събчева.
„План-приемът трябва да се съобрази с изискванията на бизнеса, за да сме готови и за нови вътрешни и външни инвеститори.” – каза Малина Николова.

Проектът е на стойност 79 800 лв. безвъзмездна финансова помощ, в това число 85% съфинансиране от Европейски социален фонд в размер на 67 860 лв. и 15% национално финансиране, в размер на 11 975 лв. Целите на проекта са следните: да се повиши ефективността на междусекторно взаимодействие в областта на професионалното образование и обучение в областите Ловеч, Враца и Монтана; да се спомогне за подобряване на качеството на образователните услуги в трите области; да се създадат условия за подобряване на социално-икономическата среда и задоволяване на увеличеното търсене на човешки ресурс с адекватни професионални квалификации и компетентности.

В заложените дейности е предвидено изследване на съществуващите механизми за взаимодействие и връзки между институциите на централно и местно ниво и бизнеса при формулирането, прилагането и мониторинга на регионални и местни политики, свързани с професионалното образование и обучение (ПОО) в областите Ловеч, Враца и Монтана; събиране на данни за добри практики за координиране и подпомагане на сътрудничеството между местните власти, социалните партньори и бизнеса при формулирането, изпълнението и мониторинга на регионалните политики в областта на ПОО; картографиране на участниците в публично-частното партньорство СРБ „Образование-Бизнес“; създаване на Северозападен регионален борд „Образование-Бизнес” и стартиране на текущата му работа.

Източник: www.oblastmontana.org

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder