Млади хора ще благоустрояват парка в град Кула

Млади хора ще благоустрояват парка в град Кула

В община Кула стартира кампанията „Северозапазване“. Целта й е възстановяване на парка в града. Инициативата е насочена към едно любимо място за поколения кулчани – градския парк. Кампанията ще бъде разделена на няколко етапа. Ще бъдат почистени различни обекти в градския парк.
Предвижда се да се закупят ръкавици, чували, бои, четки, да се осигури транспорт за извозване на отпадъците, а в акцията да участват граждани, деца и младежи, служители от местните институции.Идеята е на Лора Мартинова и среща подкрепа от местните институции, частни фирми и граждани.

„Реших да пусна публикация в социалната мрежа с предложение не само да изчистим парка, но и да го освежим, да създадем кътчета за отдих.“ Жителите на града биха желали паркът да е чисто и уютно място, което ще е подходящо както за деца, така и за възрастни. В най-скоро време ще бъде създадено Сдружение „Северозапазване“, сподели Лора Мартинова. Всеки, който желае може да помогне за инициативата с парични средства или с труда си- това също е вариант за преобразяването на парка в Кула.

Кампанията „Северозапазване“ ще стартира в края на март. До 30 юни ще бъдат боядисани наличните съоръжения, ще бъдат добавени и нови. Възможно е осветлението в парка да бъде възстановено.

Източник: www.bnr.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder