Общините Борован и Криводол ще си партнират по проекта „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“

Общините Борован и Криводол ще си партнират по проекта „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“

Общините Борован и Община Криводол подписаха партньорско споразумение за съвместно кандидатстване по конкурсна процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания –Компонент 2  по ОП “Развитие на човешките ресурси“. Проектът ще се реализира посредством партньорство между  двете общини.

Основна цел на проектното предложение е да се подобри качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на подходящ (материален и кадрови) капацитет за предоставянето им, чрез въвеждане на модел за патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания, включително с хронични заболявания и трайни увреждания за осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в техните домове.

По проекта се предвижда дейностите по предоставянето на услугите да се реализират на територията на двете общини и да бъдат обхванати широк кръг от възрастни хора и лица с увреждания. Изпълнението на тези дейности ще допринесе за  предоставяне на нов вид интегрирани здравно-социални услуги за дългосрочна грижа в общността, които да са с необходимото качество и достъпност, както и ще спомогне за процеса на деинституционализация на грижата за хората с увреждания и възрастните хора.

Източник: www.novini247.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder