Топ вести
Мая Манолова подкрепи днес протеста на медицинските специалисти по здравни грижи от Кюстендил

Мая Манолова подкрепи днес протеста на медицинските специалисти по здравни грижи от Кюстендил

Омбудсманът Мая Манолова подкрепи днес протеста на медицинските специалисти по здравни грижи от Кюстендил, които се събраха в двора на кюстендилската болница. Те се включиха в националния протест, с искане за по-достойни условия на труд и заплащане.
Проблемите са трупани във времето, положението вече е нетърпимо и тези проблеми трябва да бъдат решавани. Отговорността е пред цялото общество и тези, които управляват държавата, каза Мая Манолова. Тя посочи, че вчера е била заедно с представители на протестиращите, при министъра на здравеопазването, където е начертан план за решаването на проблемите.
„Протестиращите настояват за минимална стартова заплата, върху която съобразно квалификация и положен труд, да се начисляват добавки. Мисля, че няма да отстъпят от исканията си, които са напълно справедливи“, коментира омбудсманът. Според нея трудът на медицинските специалисти е подценен, а заплащането – унизително.
„Тази професия е безценна и трябва да бъде подкрепена. Ще стоя зад тях, докато бъдат осъществени исканията им. Те имат и други цели, които няма как да се случат в близките месеци, защото трябва да бъдат променени медицинските стандарти и клиничните пътеки. Тези стандарти означават качество на медицинската грижа“, каза още Манолова.
Протестиращи заявиха, че е „кощунство“ да получават заплата от 590 лв. „В Кюстендил няма медицински сестри и в бъдеще няма да има. Ако болницата остане да съществува, в нея ще работят само пенсионери и самарянки“, коментираха излезлите на протест.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder