Ученици пуснаха послание в бутилка по река Дунав

Ученици пуснаха послание в бутилка по река Дунав

Деца от групата за занимания по интереси „Зелена лаборатория“ в Основно училище „Отец Паисий“ хвърлиха бутилката с посланието в навечерието на Световния ден на водата – 22 март. Инициативата се проведе на брега на река Дунав, до статуята на Плувеца. В посланието се казва: „Чистата вода е живот, основен ресурс и наследство, което трябва да пазим, защото нашият живот зависи от това как защитаваме качеството на водата.“

В проявата се включи и заместник-кметът по хуманитарни дейности на Община Видин Венци Пасков. От името на кмета Огнян Ценков и от свое име той поздрави ръководството на училището, преподавателите и учениците за тяхната идея. Пасков подчерта, че трябва всички да обединим усилия за опазването на природата, за да се радваме на чиста и здравословна околна среда.

Темата на Световния ден тази година е „Вода за всички!“. Статистиката сочи, че около 1 милиард души в световен мащаб нямат пряк достъп до питейна вода, а над 2,2 милиарда – до канализация. Предложението да се отбелязва 22 март като Ден на прясната вода е направено  на Конференция за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder