КПКОНПИ започва проверка на сделките за покупка на апартаменти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева в столичния квартал „Изток“.

КПКОНПИ започва проверка на сделките за покупка на апартаменти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева в столичния квартал „Изток“.

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започва проверка на сделките за покупка на апартаменти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева в столичния квартал „Изток“. Това съобщиха от КПКОНПИ.
От комисията информират още, че ще бъдат изследвани пазарните цени на имотите, произходът на средствата за покупката им, както и търговия с влияние и конфликт на интереси при приемането на законодателни промени от страна на Народното събрание. Ще бъде проверена и дейността на фирмата продавач „Артекс инженеринг“ АД, както и нейното евентуално участие в обществени поръчки.
В рамките на проверката ще се прави анализ и на всички сделки за покупко-продажба, осъществени от търговското дружество за периода 2017 – 2019 г. с оглед установяване на цените, на които обичайно са продавани имоти от фирмата, както и кои други са купувачи.
Ще бъде изискана информация от компетентните органи и
за всички разрешения за строителство, издадени на дружеството за този
период.
Четиримата собственици, за чиито жилища започва проверката, също ще да дават обяснения.
Комисията ще търси и има ли свързани лица в политически партии и фирмата, както и дали търговското дружество е правило предизборни дарения.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder