Радослав Миленков е новият подуправител на БНБ

Радослав Миленков е новият подуправител на БНБ

Парламентът избра единодушно със 115 гласа „за“ Радослав Миленков за подуправител – ръководител на управление „Банков надзор“, на Българската народна банка.
Народното събрание освободи от поста досегашния подуправител Димитър Костов, заради подадена оставка на 1 март т.г.
След гласуването Радослав Миленков положи клетва като подуправител на БНБ на мястото на Димитър Костов.
Управителят на БНБ Димитър Радев посочи, че Миленков има значителен управленски опит в няколко търговски банки, а от ноември 2014 г. досега заема длъжността председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Според него Миленков може да осигури приемственост в ключова сфера от мандата на Централната банка – регулирането и надзора върху банките в страната, и да доразвие капацитета на управление „Банков надзор“ в продължение на реформите, извършени там през последните няколко години.
Основният приоритет, по който ще работя, е присъединяване към Единния надзорен механизъм, коментира пред журналисти новоизбраният подуправител на БНБ Радослав Миленков. Правителството ясно е заявило своите цели, и Централната банка, и се работи в този времеви хоризонт, за да бъдем приети до средата на тази година в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз, каза Миленков в отговор на въпрос. Попитан изключени ли са случаи като КТБ, новият подуправител се ангажира да направи всичко възможно да не се допусне това.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder