Цецка Цачева е поискала прокуратурата и антикорупционната комисия да проверят придобития от нея имот

Цецка Цачева е поискала прокуратурата и антикорупционната комисия да проверят придобития от нея имот

Тази сутрин с нарочно писмено волеизявление от моя страна съм сезирала председателя на антикорупционния орган – Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/, както и главния прокурор на България за категоричното ми желание да бъдат извършени проверки за придобития от мен имот на ул. „Юрий Гагарин“ в София. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на правосъдието Цецка Цачева по повод казуса с апартамента й.
Цачева е поискала да бъдат проследени средствата, с които е придобит имота и да бъде установено дали има конфликт на интереси с фирмата-продавач, дали има злоупотреба с власт, както и дали има други нарушения при договорните й отношения с фирмата-продавач. „Готова съм да сътруднича на проверките, давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти, както и ще настоявам резултатите от проверките да бъдат публично огласени“, заяви Цачева.
„Повтарям – цената е за имот в груб строеж. И в нотариалния акт това, което е записано е цена на имот в груб строеж“, посочи министърът.
До приключване на проверките и съответните резултати няма да коментирам повече, подчерта Цецка Цачева.

източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder