Стартира създаването на първото споделено работно пространство във Враца

Стартира създаването на първото споделено работно пространство във Враца

Враца софтуер общество продължава да търси съмишленици за своята иновативна за региона кауза, които да я подкрепят и споделят с повече хора.

Вече са направени първите стъпки към обособяване на новото място, което ще е притегателен център за хора и фирми от дигиталната сфера. Те ще могат да работят и стартират свои проекти от Враца, да използват потенциала на региона и да допринесат за неговото развитие. Подменена е дограмата в предоставеното от общината Враца помещение. Предстои да бъде извършена и останалата част от ремонта.

Междувременно стартира и демо предлагането на споделено работно пространство. Всеки, който желае може да се възползва от обособено работно място. Също така пространството е подходящо за провеждане и на различни събития, курсове, обучения. Желаещите да се възползват от новата възможност е необходимо да се свържат с “Враца софтуер общество” през фейсбук страницата на организацията или да дойдат на място – Враца, ул. “Кокиче” № 14, ет. 2.

Целта е да се получи обратна връзка за услугата и така да се оптимизира. Тези, които решат да се възползват от демо версията на “Гнездото Coworking” имат възможност по свое желание да направят малко дарение по тяхна преценка към “Враца софтуер общество”, като с тези средства ще се подпомогне по-нататъшното обособяване на споделеното работно пространство.

Друг начин, чрез който “Враца софтуер общество” събира средства за своята кауза е дарителска кампания. Целта е тя да достигне до колкото се може повече хора, които са съпричастни с идеята и са готови да я подкрепят, като дарят сума по своя преценка.

Мисията на “Враца софтуер” е да изгради ИТ общност във Враца и чрез качествено обучение да даде възможност на врачани да работят перспективна и добре платена работа в родния си град. Модерното споделено работно пространство – „Гнездото Coworking“ ще обедини дигиталната общност и ще позволи на професионалисти на свободна практика и малки екипи да се колаборират по-лесно, да обменят опит, идеи и ресурси, както и да привлече дигитални номади от България и света.

„Гнездото Coworking“ ще е отворено пространство за събития на местния бизнес и общност като цяло. От него ще могат да стартират работа амбициозни хора или нови проекти. Обединяването на тази общност ще привлича и нови дигитални компании във Враца. Всичко това ще допринесе за развитие на региона и задържането на висококвалифицирани хора.

Източник: www.dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder