Онлайн системата за билети на БДЖ ще заработи напълно до 30 юни

Онлайн системата за билети на БДЖ ще заработи напълно до 30 юни

Онлайн системата за билети на БДЖ ще заработи напълно до 30 юни. Това обяви председателят на Съвета на директорите в „Холдинг-БДЖ“ Григори Григоров. В момента онлайн системата също работи, но в ограничен вид. След 30 юни пътуващите ще могат да си закупуват билети за всички влакове онлайн.

По време на Транспортна комисия членовете на Холдинга обявиха бизнес плана на дружеството за годината и ремонтната програма на „БДЖ-Пътнически превози“. Стана ясно, че до края на тази година ще бъде обявена обществена поръчка за закупуване на нов подвижен състав за дългите линии между София и Бургас и София и Варна, като за целта ще се използват капиталови средства от 100 млн. лв., отпуснати от Министерството на транспорта за следващата година. Все още се разглеждат няколко варианта за това какъв вид влакове да се закупят, а от дружеството обявиха, че организират обществена консултация по проекта за новия подвижен състав.
В същото време Григоров заяви, че дружеството не се отказва от наемането на мотриси, каквато идея лансира на пресконференция през януари.
„Днес имахме среща с една полска компания, която показва едно доста осезаемо присъствие в Източна Европа, но до момента не сме получили реални оферти, които можем да сравним с разходите, за да можем да преценим дали да го направим“, коментира Григоров.
От БДЖ обещават, че до края на годината пътуващите ще усетят подобряване на качеството на вагоните, по-малко закъснения и по-добра информационна обезпеченост. Една или две вендинг машини ще бъдат монтирани на гара София за тези, които си купуват билети в последния момент.
Източник: www.economic.bg
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder