Топ вести
Фелдшери и лекарски асистенти излизат на протест

Фелдшери и лекарски асистенти излизат на протест

Навръх Благовещение фелдшерите и лекарските асистенти в България излизат на национален протест под прозорците на здравното министерство.

Протестът, който ще започне в 12.00 ч., е под надслов: „Самостоятелна и независима професионално – съсловна организация за фелдшерите/лекарски асистенти с цел защита професионалните права на специалистите в полза на обществото“.

Организаторите заявяват, че решението за протеста е следствие на игнорирането от страна на министър Кирил Ананиев на техните предложения за срещи и диалог, както и лицемерното и неуважително отношение към едно медицинско съсловие практикуващо във всички структури на здравната система и приоритетно в спешна медицинска помощ.

„Вярваме, че каузата ни ще бъде подкрепена и от други професионални съсловия в здравеопазването, обществени и пациентски организации, организации на работодатели и синдикати. Декларираме, че професионалистите ще продължат да отстояват своите справедливи искания и правата на съсловието със всички възможни законови средства до решаването на поставените от тях въпроси“, заявяват от Сдружението на фелдшерите в България.

Източник:Дарик

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder