Стартира програмата за рехабилитация на НОИ

Стартира програмата за рехабилитация на НОИ

Вършечките санаториуми са най-предпочитаните от жителите на областта, възползвали се от програмата за рехабилитация и отдих на НОИ. Втори по популярност е Павел баня, показват данните на териториалната дирекция на Националния осигурителен институт в Монтана. На 28 март започна изпълнението на програмата за тази година, съобщи директорът Иванка Димитрова. Желаещите да се възползват от програмата може да ползват услугите на санаториумите десет дни. Цената на нощувките, 7 лева дневно за храна и ползването до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно, се поемат от държавното обществено осигуряване, поясни Димитрова.

Право на помощ за профилактика имат осигурените за общо заболяване, майчинство, трудова злополука и професионална болест. Необходимо е да имат осигурителни вноски за половин година непрекъснато, предхождаща месеца, през който желаят да проведат рехабилитацията. От програмата може да се възползват получаващите лична пенсия за инвалидност, които не са навършили пенсионна възраст.

През миналата година 780 жители на областта са почивали по програмата, което с 12 повече спрямо 2017 г. Основната част от тях са работещи, а 22 получават пенсия за инвалидност. Най-посещаваните заведения от гражданите в региона са двата вършечки санаториума. Те са предпочетени от 212 души. В климато-балнеолечебния хотел в Павел баня са били 149 човека. Почти толкова са ползвали през лятото намиращите се край Варна, Бургас, Несебър, Поморие и Балчик заведения, каза директорът.

Източник: www.mont-press.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder