Топ вести
И 2019-та като 2018-та! Фестивали и културни събития ще привличат туристи във Видин

И 2019-та като 2018-та! Фестивали и културни събития ще привличат туристи във Видин

И през тази година в община Видин ще се проведат различни фестивали и събития, с които Община Видин планира да привлече туристи. Това става ясно от годишната програма за развитие на туризма на територията на община Видин – документ, който беше приет на априлското заседание на видинския местен парламент.

Като цяло новости в програмата по отношение на планираните прояви няма. Хубавото обаче е, че няма и отстъпление в сравнение с 2018 година, като и през тази година ще бъдат организирани превърналите се вече в традиция културни мероприятия. Така че любителите на фестивалните и на туристическите събития е добре да си отбележат в календарите следните събития и дати:
фолклорен фестивал „Алботин“ – втория ден на Великден;
спортно-туристически празник в местността Божурица – месец май;
изложба „Археологическо лято 2018“ – месец май;
„Приключения по река Дунав“ – празник по повод 29 юни, Международния ден на Дунав;
младежкия фестивал The Bridge – от 13 до 21 юли;
фестивал „Дунавски вълни“ – от 22 до 28 юли;
„Летни вечери на операта и балета „Баба Вида“ – от 2 до 4 август;
Средновековен фестивал „Бъдинь“ – 24 и 25 август;
Изкачване на връх Миджур – месец август;
Посрещане на гребната регата „ТИД“ – месец август.

Плановете за рекламиране на Видин като туристическа дестинация, което е и един от приоритети в програмата, включват участия в различни туристически изложения. Любопитна подробност е, че е планирано отпечатване на рекламен албум „За спомен от Видин“, който ще представя видинските културни и природни забележителности през различните периоди.
Друг приоритет в програмата за развитие на туризма на територията на община Видин е опазване, реставрация и адаптация на туристическите обекти, паметници на културата. Само една е посочената тук мярка – реставрация и адаптация на Синагога Видин в туристически обект Културен център „Жул Паскин“, като периодът, в който това се очаква да се случи е 2019 – 2020 г.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder