КПКОНПИ разследва висш държавен служител, близък до политически лидер

КПКОНПИ разследва висш държавен служител, близък до политически лидер

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прави проверка на информация за приближено лице до политически лидер, съобщават от пресцентъра на Комисията.

Същото лице, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия, посочват от КПКОНПИ. По същия случай се извършва и втора проверка за изнасяне на информация от служител на Комисията към същото това лице.

Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата.

От Комисията отбелязват, че атаката срещу нея идва от двама олигарси и една политическа партия – „за което има 2 млрд. и 200 млн. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това“.

От КПКОНПИ отбелязват още, че във връзка със свикания Консултативен съвет за национална сигурност е предоставен доклад на 5 април до президента на Република България относно постигнати резултати в противодействието на корупцията.

Източник: novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder