Разрушават стара училищна сграда във Видин

Разрушават стара училищна сграда във Видин

Едноетажната сграда, в която някога се е помещавало училище „Св. св. Кирил и Методий“, намираща на броени метри от сегашната сграда на школото, ще бъде разрушена. Това решиха видинските общински съветници на своето заседание преди дни.
Последно северното крило от старата сграда е било ползвано от възпитаници на училището по изкуствата, но през октомври 2018 година заради лошото състояние на постройката със заповед на директорката на учебното заведение Бисерка Каменова това ползване е било преустроено. Именно във връзка с докладна записка на Бисерка Каменова общинска експертна комисия е извършила проверка на състоянието на сградата, след което е назначено и техническо обследване от инженер-конструктор. Заключението на експертите е, че сградата е застрашена от самосрутване, като е негодна за ползване, опасна за живота и здравето на хората и вредна в санитарно-хигиенно отношение. Според инж. Ваня Петрова, която е направила техническото обследване, поправянето на сградата е нецелесъобразно и масивната постройка следва да бъде премахната.
Именно на база на тези заключение местният парламент във Видин взе решение старата училищна сграда да бъде разрушена, като упълномощи кмета на общината да издаде съответната заповед за премахване на този строеж.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder