Топ вести
20.05.2024 - Министърът на туризма Евтим Милошев на посещение в област Видин
20.05.2024 - Отбелязваме 20 май – Световния ден на пчелите
20.05.2024 - За пета поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival
20.05.2024 - Жител на кв. „Изток“ във Вършец е задържан за нанасяне на телесна повреда
20.05.2024 - Младеж катастрофира след Арчар в посока Монтана
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
Роми с доброволен труд ремонтираха спортно игрище в Монтана

Роми с доброволен труд ремонтираха спортно игрище в Монтана

Жителите на квартал Огоста в Монтана посрещнаха международния ден на ромите – 8 април с обновена футболна площадка.

Реконструкцията е финансирана от фонда за местни инициативи на община Монтана по предложение на читалище „Звезда 2007”. Кметът Златко Живков и председателят на управителния съвет на платформа „Агора” Емилия Лисичкова поздравиха децата и младежите от квартала, които с доброволен труд са участвали в ремонта на спортното игрище. От фонда са отпуснати 2671 лева с които е сменена мрежата на ограждението, футболните врати и е извършено пребоядисване.

Това е единствената спортна площадка на територията на квартала, където може да се спортува безопасно. Ремонт на игрището е правен преди 10 години.

По повод празника на него бе проведен футболен турнир за деца. Кметът Живков награди първите три отбора с медали и им подари по една футболна топка.

Фондът за подкрепа на местни инициативи в Монтана бе създаден през 2017 година, като партньори в него са общината и платформа Агора, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” Административно фондът се управлява от Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана.

За финансиране се допускат неправителствени организации, читалища, местни културни институции и неформални обединения на физически/ юридически лица от Монтана. Максималната безвъзмездна финансова помощ за всеки проект е до 3000 лв.

Реализирани и в процес на изпълнение са 12 проекта досега. Общата им стойност е 38 хиляди лева. Най-важното в случая е, че с тези малки проекти се цели ангажиране на хората, които със собствен труд и допълнително финансиране да допринесат за подобряване на жизнената среда и възможността за изява на самодейци от общността.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder