Откриха Алея на здравето в Крайдунавския парк на Видин

Откриха Алея на здравето в Крайдунавския парк на Видин

Проектът е финансиран от Регионалната здравна инспекция по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести и е реализиран със съдействието на Община Видин, съобщават от местната администрация.

„По този начин отбелязваме и Международния ден на здравето – 7 април, а неговото мото тази година е „Остаряване и здраве: доброто здраве добавя живот към годините“ – каза Гергана Джамбова, директор на РЗИ – Видин при официалното откриване на Алеята.

Тя изказа благодарност от свое име и от името на колегите си на Община Видин и лично на кмета Огнян Ценков за оказаната помощ и за това, че са направили възможно реализирането на проекта.
Ценков изрази задоволството си от добрата инициатива за осъществяването на тази идея – видинчани да имат Алея на здравето:

„Тя се намира на атрактивно място в красивия Крайдунавски парк на Видин, в близост до средновековната крепост „Баба Вида“ и е сред най-предпочитаните и посещавани от нашите съграждани. Сигурен съм, че Алеята на здравето ежедневно ще бъде посещавана от деца, младежи и възрастни, а таблата, които сте поставили със здравно-образователна информация, ще бъдат полезни за всички видинчани и гости на града“.

Той допълни, че Общината е предоставила безвъзмездно терена за изграждане на Алеята.
Поставени са 11 табла, предоставящи информация за рискови за здравето фактори – тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене и други, които са предпоставка за много заболявания.

Събитието заърши с музикална програма, подготвена от Детска градина „Арабела“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder