Топ вести
Бойко Борисов: Има ли избори, етническото напрежение се вдига (видео)

Бойко Борисов: Има ли избори, етническото напрежение се вдига (видео)

Пратих Дончев в Габрово, за да може напрежението да се свали. Габрово е хубав град, завод след завод се строи и това довежда вътрешна миграция на хора, търсещи препитание. Ромите там работят с машини за кабели за „Мерцедес“, които се изнасят в Европа. Дончев е там, с Младен Маринов пратихме и жандармерия, за да се пази спокойствие. Тези виновни лица независимо от какъв произход са – наказание. Има ли избори етническото напрежение се вдига. Възложил съм на Маринов да направи оценка. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, съобщава novini.bg

„ЕС харчи милиони евро за съветите, свързани с Брекзит. Сметнете разходите, самолетите, делегациите – никак не са малко. Целта беше искането на Великобритания да се удължи този срок. И двете страни не искат по тяхна вина да е разводът“, коментира той по темата за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

„Една от дискусиите и спорът беше колко да е дълъг срокът. Различни – 31 юли, 31 октомври се прие, 31 декември, дори и отвъд тези срокове. Приключихме някъде след 4:00 часа сутринта българско време и приехме този срок от 31 октомври. Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права и да проведе избори“, обясни премиерът.

„Зададохме много въпроси на г-жа Тереза Мей. Ако парламентът на Великобритания одобри излизането, Брекзит ще се случи на следващото 1-во число. Ние им правим отстъпки, защото ги уважаваме и искаме преходът да стане плавно. Брекзит без сделка е шок и ужас и е възможно най-лошото нещо, тъй като има много наши сънародници във Великобритания. Положили сме огромни усилия, направили сме много компромиси заради тях“, увери Бойко Борисов.

„Ще говоря отново с Цветан Цветанов, за да му обясня ситуацията, в която се постави с договора за нещатен сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ“, закани се Борисов.

„Не може той да подава оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ, да напуска председателското място на парламентарна комисия и да излиза от Народното събрание, а само няколко дни по-късно да се връща. Това сякаш показва, че е било едно „Пунта Мара“, заяви премиерът.

Той се закани веднага, след като се върне в България, да разговаря с Цветан Цветанов. „Цветанов ми се кълнеше, че е невинен и досега все още не може да осъзнае ситуацията“, посочи Бойко Борисов.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder