Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Близки на почерненото семейство след сблъсъка с Местан: Той е човек с възможности, може да го изкарат невинен

Близки на почерненото семейство след сблъсъка с Местан: Той е човек с възможности, може да го изкарат невинен

Близки на почерненото семейство, чието 6-месечно бебе загина при тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, се надяват да получат справедливост. Мъж, който е братовчед на бащата Юсеин Ахмед, коментира в ефира на БТВ, че се е чул с него след сблъсъка и е споделил, че не е карал с превишена скорост.

„Видял е колата, но си е помислим, че господина ще спре и ще му даде предимство, защото той е бил на път с предимство. Опитал се е максимално да се изтегли в ляво, но все пак се е случила трагедията“.

Чичото на бащата, шофирал по време на инцидента, добави, че вярва в правосъдната система и искат Лютви Местан да получи наказание. „Как Местан е измерил с каква скорост се е движил Юсеин. 10 000 за него са джобни пари. Аз вярвам в нашата правосъдна система и очакваме справедливост. Дано няма двоен аршин. Той е човек с връзки и може да го изкарат невинен.“

Според семейството той добър шофьор и досега не е имал инциденти на пътя.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е с повдигнато обвинение след случилото се. Той ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщиха от Окръжна прокуратура – Кърджали. Той беше задържан вчера след катастрофа, при която загина 6-месечно бебе.

Местан излезе от ареста под парична гаранция от 10 хиляди лева. Наложена му е забрана да напуска страната.

„Покрусен съм, искрени съболезнования, имам само една молба обаче – да не раздаваме предварително присъди“, призова лидерът на ДОСТ Лютви Местан пред БТВ.

„На снимките се вижда моята кола, станала фронтално на пътя. Но ако съм пресякъл предимство, тази кола трябваше да е ударена отляво, защото завивам отляво. Всички видяхте, че тази кола е непокътната отляво. Ударена е фронтално, от удара се измества и застава даже в посока Гърция и хората, които дойдоха, са мислиха, че е пътувала не към Кърджали, а към Гърция другата кола“, обясни Лютви Местан.

„Категорично ударът е в дясното на мен платно, ляво на неговото. Нищо, абсолютно нищо не можех да направя. Спрях, погледнах наляво – нямаше кола, надясно – нямаше кола. Минах в лявото платно и колата застана на пътя на Кърджали, затова ударът е фронтален“, продължи той.

„Безкрайна е тази трагедия, но вината е друго нещо“, коментира политикът.

„Съпругата ми е разговаряла и с бащата, и с бабата и дядото на починалото дете. Изразила е съболезнования и желание да отиде на погребението. Разбираме болката на тези хора, експертиза, вина – не ги интересува. И аз да съм на тяхно място, ще е само болка“, каза още Местан.

Според независими пътни експерти кръстовището е опасно, според АПИ е консултирано с полицията и не е.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder