Среща на художествените съвети на Симфониета- Видин и Филхармония- Олтения

Среща на художествените съвети на Симфониета- Видин и Филхармония- Олтения

От 15 до 17 април във Видин се провежда среща на художествените съвети на Симфониета- Видин и Филхармония- Олтения. Срещата е в рамките на проект „Пътуване по музикални ноти – популяризиране на природното наследство и ресурси и културно наследство на трансграничния регион“, по който двата културни института си партнират успешно. Проектът е финансиран от ЕС чрез ЕФРР по Програма за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България 2014 – 2020“, като продължителността му е една година, а общият бюджет 211,000.50 евро, от които 179,350.42 евро са осигурени от ЕФРР.
Целта на срещата е да се разработи програма за уникален музикален фестивал, който да се проведе във Видин и Крайова през есента. Фестивалът ще включва четири концертни вечери с различна програма, изпълнявана от съвместен българо-румънски симфоничен оркестър. Събитията ще се провеждат на емблематични за Видин и Крайова места, показващи богатото културно-историческо наследство, с което градовете се гордеят.
Освен провеждането на фестивала в рамките на проекта е предвидено закупуване на нови инструменти за двата оркестъра и създаване на филм- Музикален пътеводител, чрез който от една страна ще се популяризират възможностите за туризъм в трансграничния регион, а от друга- високите постижения на двата културни института.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder