Топ вести
В Трън организират Празник на млякото

В Трън организират Празник на млякото

Община Трън и Фондация „Д-р Стамен Григоров“ организират и през 2019 година поредното издание на ежегодно провеждащия се „ПРАЗНИК НА МЛЯКОТО“. Тази година той ще се състои на 29 юни /събота/ в гр. Трън.
Основният замисъл на този празник е да се даде възможност на посетителите да се докоснат до народната традиция в приготовлението на млякото – емблематичен за българите продукт, както и до произведени на негова основа други млечни продукти и образци от българската национална кухня. За целта тази година са поканени да участват не само фермери и малки производители от региона, но и домашни производители от други региони на България и Сърбия, които използват стари домашни рецепти за производство на заквасени млека и млечни продукти.
За доброто настроение на посетителите на празника е предвидена фолклорна програма, както и атрактивни изненади, които очакват гостите в Шатрата на науката и Шатрата на занаятите. На разположение на посетителите ще бъдат и Музеят на млякото в с. Студен извор и Музеят на бусинската керамика в с. Бусинци, които на този ден ще работят без такса вход.

Източник: www.facebook.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder