Музеят в Монтана с изложба, посветена на  Земята

Музеят в Монтана с изложба, посветена на Земята

В Експозиционната зала на РИМ-Монтана, ул. „Граф Игнатиев“ 3, е подредена нова временна изложба – „Съкровища на Земята“, в пряка връзка с 22 април – Международния ден на Земята. Изложените експонати могат да се обособят условно в три основни тематични цялости: 1. „от недрата на земята“ – образци на минерали, скъпоценни камъни и изкопаеми горива; 2. „даровете на водата“ – черупки на миди и рапани, морски и сладководни перли; 3. за едно красиво утилитарно приложение от най-дълбока древност до днес – бижута от минерали и скъпоценни камъни.

Посетителите имат възможност да видят как изглеждат нефтът; черните въглища; рудни образци, използвани за добив на желязо; над 100 минерала и скъпоценни камъни. Специален акцент е поставен върху разнообразните бижута, които са изработени от един единствен минерал – напр. хематит или черен оникс.  Във временната изложба, наред с музейни единици, са включени и части от лични колекции – на Елеонора Ангелова, Вероника Свиленова, Аксения Горанова, Ивайло Георгиев, Ваня Иванова.

Всеки посетил ще получи флаер с кратка информация за това кога, как и защо започва да се чества Международния ден на Земята. Любителите на историята могат да посетят експозицията до края на месец май 2019 г.

Източник: montana-museum.weebly.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder