Още 1000 нови работни места във Враца

Още 1000 нови работни места във Враца

С изграждането на завод на „Теклас-България“ ЕАД, във Враца ще бъдат разкрити поетапно още 1 000 нови работни места. Това заяви генералният директор на холдинга на официалната церемония по подписване на договора с кмета Калин Каменов. Предвижда се до началото на другата година производствената база в града да бъде завършена, като инвестицията е в размер на над 22 милиона лева, а първоначалният брой на заетите лица ще е 500. Инвеститорът коментира, че средната работна заплата на служителите на фирмата в България е 1 500 лева.
„За мен е голямо удоволствие, че в навечерието на един от светлите християнски празници – Великден, имаме повод за добри новини – подписваме договор с нов инвеститор – Теклас. Холдингът е с над 20-годишна история и работи с редица световни марки автомобили. Уверен съм, че с разкриването на завод, мястото на Враца на международната карта на автомобилната индустрия ще се затвърди. С моя екип и представители на инвеститора ще положим необходимите усилия, така че съвсем скоро да бъде издадено разрешителното за строеж, а в другата година по това време – да открием новия завод. С реализирането на инвестициите на МД Електроник и Теклас, в района между ж.к. „Сениче“ и квартал „Кулата“ ще се обособи нова индустриална зона“ – коментира кметът Каменов преди подписването на договора.
Генералният директор на холдинга Неби Анъл запозна присъстващите с историята на компанията, производствената мощност и плановете за развитие. „Произвеждаме каучукови и пластмасови съединения за всички марки автомобили, като 100% от продукцията е предназначена за Европа, Азия и Северна Америка. Имаме бази и логистични центрове в шест държави в света, а най-голямото предприятие се намира в България, с ангажирани 2 500 работника в производството. Предпочетохме Враца, тъй като е град с перспектива и възможности за развитие. Искам да подчертая, че тук ще се сглобяват отделните сегменти, като ще се фокусираме върху части за електро и хибридни автомобили. Първоначално ще стартираме с 500 работни места, но вярвам, че с темповете на работа – ще увеличим броя им – до 1 000 заети лица. Благодаря на кмета Каменов, на неговия екип и се надявам, че инвестицията ще донесе много ползи за вашия град и регион“ – допълни Неби Алън.
Областният управител Малина Николова заяви, че всички присъстващи са свидетели на новото развитие на Враца. „Подписването на договора с новия инвеститор е резултат от усилена работа и синхрон между местната и изпълнителната власт“ – каза Николова.
Срещата приключи с подписването на договора за покупко-продажба на общинския имот, разположен между ж.к. „Сениче“ и квартал „Кулата“, където ще се изгради заводът.
На събитието присъстваха още:прокуристът на „Теклас-България“ ЕАД – Георги Георгиев, председателят на Общинския съвет – Румен Антов, общински съветници, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на местната администрация Нина Дакева, главният архитект – Чавдар Спасов, кметове на населени места, представители на институции и граждани.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder