Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Отделението по акушерство и гинекология във Видин получи нова апаратура

Отделението по акушерство и гинекология във Видин получи нова апаратура

Видинчанката Десислава Николова направи дарение на Отделението по акушерство и гинекология на видинската болница, където самата тя се е родила. В рамките на своята кампания „Подари щастие“, младата жена дари апаратура на стойност над 6000 лв., включваща инфузионни помпи, пулсоксиметър за безкръвно изследване на кислородното съдържание в кръвта, кислородна палатка, апарат за безкръвно измерване на билирубина.
Десислава Николова е автор на книгата бестселър „Щастлива и красива бременност като моята“, средствата от продажбата на която отиват за закупуване на кувьози за новородени бебета. Тъй като обаче видинската болница разполага с достатъчно кувьози, решението било да се дари друга необходима апаратура. „Дарихме техника на други болници в други градове. Останаха средства – имаше много желаещи видинчани, които проявиха желание да помогнат, включително такива, които им предстоеше сватба, пожелаха гостите им вместо да закупят цветя, да подкрепят този проект. Радвам се, че успяхме да реализираме кампанията, да подарим щастие и на видинската болница. Даряваме техника, която е изключително важна, за да бъде по-лесна работата на медиците“, посочи Десислава Николова.
Младата жена разказа, че собствената й бременност е минала безпроблемно. „Исках обаче да покажа на хората, че не е необходимо да сме страдали, за да ценим това, което имаме и да си помагаме с каквото можем. В крайна сметка остава един пример за това, че всеки с каквото може трябва да помогне, а и това, което правим, е в името на нашите деца“, сподели Десислава Николова.
Завеждащият на Отделението по акушерство и гинекология д-р Слави Любенов благодари за дарението, като подчерта, че апаратурата е необходима и ще помогне за още по-добрата грижа за новородените. „Възхитена съм, че млад човек като Деси – с добра професия, с добро положение, прави кампания, за да помогне на другите хора. Много благодаря на Деси“, сподели на свой ред д-р Валерия Вълчева, специалист по детски болести в родилното отделение на МБАЛ „Света Петка“ – Видин.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder