Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Електромобилите ще паркират безплатно на синята зона във Враца

Електромобилите ще паркират безплатно на синята зона във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов е внесъл в Общинския съвет докладна относно промяна в Наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране. Изменението предвижда електромобилите и колите на водородно гориво да спират безплатно в синята зона.

С регистрацията на електрически автомобили в града възникнала необходимостта от регламентиране на реда и условията, при които този вид превозни средства да паркират. Кметът предлага това да е безплатно в обособените зони за почасово платено паркиране на територията на Враца, след надлежно издаден стикер с оглед стимулиране развитието на екологичния транспорт.

В докладната на Каменов е заложено и допълнение на Наредбата за синята зона, с който се предвижда привеждане на същата в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни. Стикерите за преференциално паркиране по местоживеене се редактират, за да не съдържат личните данни и адреса на ползвателя на услугата. Новите талони ще съдържат данни само за улицата, за която важи талона, данни за МПС-то и валидността на талона.

Предвижда се също така промяна в териториалния обхват на режима на платено паркиране на бул. „Христо Ботев“. По постъпило предложение от граждани и след изразено положително становище на Комисията по безопасност на движението в община Враца е взето решение за промяна на обхвата от пресечката с ул. „Антим I“ до светофарите на кръстовището с бул. „Мито Орозов“, с оглед подобряване условията за паркиране на гражданите.

За прилагането на измененията и допълненията в наредбата не са необходими допълнителни финансови средства от бюджета на община Враца, казва кметът. Предлаганият проект за изменение и допълнение на наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране ще се гледа на следващото редовно заседание на общинския съвет на 30 април.

Източник: www.medianews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder