Туристически празник в местността Божурица за първи май

Туристически празник в местността Божурица за първи май

Инициативата се организира от Туристическо дружество „Бонония”, със съдействието на Община Видин. Към две хиляди души се събраха в местността Божурица, където се включиха в игрите и забавленията, специално подготвени от туристическото дружество. На събитието присъстваха и народният представител Владимир Тошев,кметът Огнян Ценков, заместник-кметовете инж. Цветан Асенов и Венци Пасков.
Председателят на Управителния съвет на ТД “Бонония“ д-р Борислав Милчев припомни, че идеята за провеждане на празника е да бъде възстановена една стара позабравена традиция – хората, които обичат природата, да посещават местността и да почиват активно.
Кметът на Община Видин Огнян Ценков приветства множеството събрали се почитатели на спортния туризъм: “Поздравявам всички с Възкресение Христово, с пожелание за здраве, мир и любов във всеки дом. За мен е истинско удоволствие да приветствам ръководството и членовете на Туристическо дружество „Бонония” за хубавата инициатива, която Община Видин подкрепя безрезервно. Радвам се, че този празник се посреща с ентусиазъм от толкова много хора. Надявам се, че ще останете доволни и ще прекарате един чудесен ден с близки и приятели. Сигурен съм, че този хубав спортен празник ще се превърне в традиция и ще просъществува още дълги години. Пожелавам ви много усмивки и добро настроение! Нека се забавляваме заедно!“.
През спортно-туристическия ден бяха организирани безплатни забавления за малки и големи – преминаване по екопътека и въжен мост, народни хора, каране на електрически велосипеди, пейнтбол състезания и различни игри.
За желаещите да посетят местността Божурица бе осигурен безплатен транспорт.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder