Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Над 3 часа ще протича проверката на всички, които искат да видят папата

Над 3 часа ще протича проверката на всички, които искат да видят папата

Това обясниха от МВР, пише „Монитор“. Проверките ще се извършват на специално изградени пропускателни пунктове, а преминаването през тях ще става три часа преди официалното появяване на светия отец.

Вече е създадена и координация между всички институции, сред които МВР, ДАНС, общините и Църквата.

„Две от събитията ще са в София на 5 май. В 13 часа светият отец ще произнесе неделната молитва „Царица небесна“ на площад „Свети Александър Невски“. Още преди 10 часа сутринта обаче ще започнат щателни проверки на всички миряни, които искат да присъстват на мероприятието. Ще се следи дали не са употребили алкохол или дрога, дали не носят опасни предмети, както и дали не са поставени в някоя рискова група. За последните отговорност ще носи ДАНС, които вече са изготвили списък на лица, които не бива да се допускат в близост до папата. Това са хора, за които има подозрения, че имат връзки с радикални или паравоенни организации. Точната бройка на потенциално опасните лица не се споменава, тъй като те са под специално наблюдение. За сметка на това обаче ще има цивилни агенти, които зорко ще следят дали те няма да се доближат до местата, където ще е светият отец. По непотвърдена информация над площадите и църквите, където ще е папата, ще се облита с хеликоптер, а снайперисти ще следят за сигурността му. Освен родните служби за неговата безопасност ще се грижат и личните му охранители, които от месеци се стиковат с българските си колеги.

Единствените вещи, които ще са позволени за пренасяне по време на литургиите, ще са чадърите. По-дългите и с по-твърди дръжки обаче ще бъдат конфискувани, обясниха от МВР.

Според програмата на светия отец той ще отслужи и света литургия в 16,45 часа на площад „Княз Александър Първи“. Папа Франциск ще направи това отново на 5 май, а мерките ще са същите като на първото му мероприятие. Третото събитие в София е на 6 май 2019 г.

От МВР съобщиха още, че ще има засилени мерки за сигурност и по отношение на движението на автомобилите, които няма да се допускат в определен периметър, за да не може някой да нахлуе с колата си в тълпата.

Необходимата информация за контролно-пропускателните пунктовe за гражданите ще бъде публикувана на официалния сайт за посещението на Папа Франциск в България – www.popeinbulgaria.gov.bg, на сайтовете на МВР, на СДВР и на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder