Успешно приключи данъчната кампания

Успешно приключи данъчната кампания

Успешно приключи данъчна кампания 2019 г. Почти 5 700 видинчани подадоха своите данъчни декларации в законоустановения срок – 30 април, сочат данните на НАП.

40 на сто от декларациите за доходи на физически лица, от Видинска област, са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. От началото на годината до момента чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален POS) и чрез физическите POS терминали в офис на НАП Видин са платени над 750 хил. лева без такси.
От приходната агенция съобщават още, че през 2020 г. декларирането на доходите ще бъде значително по-лесно за хората, които имат ПИК или електронен подпис. Тогава всички доходи от трудов договор, както и хонорарите и възнагражденията по граждански договори, ще бъдат предварително попълнени от НАП в данъчните декларации на гражданите и те ще имат възможност да ги прегледат, коригират и допълнят при нужда.
„Отчитаме успешна данъчна кампания 2019 г. Благодаря на колегите в НАП за професионализма и очаквано добрия резултат. Виждаме ясна тенденция на ръст на електронното деклариране и плащане, ще продължим да работим за усъвършенстване на електронните услуги“, каза по повод края на кампанията директорът на дирекция „Обслужване“ в НАП, г-жа Боряна Георгиева.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder