Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Лютви Местан показва снимки в ефир, доказващи, че няма вина за инцидента със загиналото бебе

Лютви Местан показва снимки в ефир, доказващи, че няма вина за инцидента със загиналото бебе

Аз съм със спокойна съвест. Няма да поема чужд грях или чужда вина за трагичната смърт на 6-месечното бебе, починало след катасторфата. Това заяви лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан в ефира на БТВ.
Той определи случая, като трагичен инцидент.
„Платих гаранцията от 10 000 лева, въпреки че можех да не го правя. Така попречих на прокуратурата да разпространява тенденциозни новини. Притесненията, че бих се укрил са излишни, тъй като съм невинен“, добави той.

„И до сега не разбрах какво е обвинението срещу мен. Няма доказателство за вина от моя страна. Катастрофата е представена повратно“.
Местан коментира думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, че има съставени 1 акт и 13 фиша за превишена скорост. „Това е не просто лъжа, а квалифицирана клевета. От 2013 година насам. Ако това е вярно, аз никога няма да си поискам книжката отново. Ако това е квалифицирана клевета, тя трябва да си понесе съответната отговорност“.

Лидерът на ДОСТ цитира данни на НСО, според които във въпросния период 2013 година, автомобил с регистрационен номер – СА2906 е управляван от Мустафа Карадайъ или от негов шофьор. „Аз няма нито една секунда управление на този автомобил, тъй като съм бил охраняван от НСО“, подчерта Местан. Нарушенията, извършени от шофьорите се полазват от ДПС, призна той, но категорично отрече да ги е управлявал. „Нарушенията се извършват от управляващите ги, а не от председателите на пртиите“.

„Лично аз имам едно-единствено пътно нарушение преди 30 години и това не ме прави пътен рецидивист“, категоричен бе Лютви Местан.

Той разкри още, че е пострадал при катастрофата, благодарение единствено на въздушните възглавници е останал жив.
„Прокуратурата не си е направила труда да провери фактите, затова смятам да заведа дела“, закани се Местан.
Той твърди, че зверският удар е дошъл след завоя, защото другата кола се е движела в насрещното. „Колата трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам наляво. Ако съм пресякъл предимството, тази кола (неговата-б.р.) трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам отляво. Отляво тази кола е непокътната, тази кола е ударена челно”. Категорично заявява, че няма вина за трагедията, и че най-после има снимки, с които да докаже невинноста си.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder