Топ вести
Мирослав Найденов: Оставките след скандала с къщите за гости няма да решът проблема

Мирослав Найденов: Оставките след скандала с къщите за гости няма да решът проблема

Мирослав Найденов за къщите за гости: Оставките няма да решат проблема.През Държавен фонд „Земеделие“ минава най-големия дял от европейските пари. Там където минава толкова голям паричен поток е възможно да има и злоупотреби. Това каза бившият земеделски министър Мирослав Найденов в ефира на БТВ.

„Там където има проблеми е трябвало да бъдат съсредоточени по-големи усилия“. Според него е нужно да има по-голям контрол при проектите за къщи за гости.

Той призова да не се слага петно на цялата мярка, тъй като много хора разчитат на този малък поминък, различен от селското стопанство. „Съществува програма за оценка на риска на произволни обекти. От фактите обаче става ясно, че има пропуск“, уточни той.

„Първата година на прием е 2010 година, вижда се, че усвояемостта е около 1%, последната е около 50%. В стремежа средствата да бъдат усвоени, администрацията е била притискана, това обикновено се случва в последната година на програмата“, призна бившият земеделски министър. „На това трябва да се направи анализ и да се извърши проверка“.
Допълни, че има съмнения, служители от фонда да са били консултанти, които нямат право на това.
„Ако има виновен той трябва да понесе персонална отговорност, оставките няма да решат проблема“, смята Найденов.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder