Седем години “ лишаване от свобода“  за причинена смърт на възрастен пешеходец в Перник

Седем години “ лишаване от свобода“ за причинена смърт на възрастен пешеходец в Перник

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Перник съдът е постановил осъдителна присъда и е наложил наказание от седем години „лишаване от свобода“ на К.В. за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.
Подсъдимият В. е правоспособен водач и като такъв многократно е наказван по административен ред за нарушение на правилата за движение. Бил е осъждан за извършено престъпление по транспорта през 2012 г.

На 28.06.2018 г., около 11 ч., К.В. управлявал лек автомобил „Фолксваген“ по ул. „Младен Стоянов“ в гр. Перник. Било облачно, валял дъжд, поради което асфалтовата пътна настилка била мокра. Стигайки в близост до кафене „Оазис“, мъжът управлявал колата със скорост около 50 км/ч., която била пределно допустимата в този участък от пътя. Непосредствено пред заведението имало обозначена пешеходна пътека. В момента, когато управляваният от В. автомобил наближил „зебрата“, от лявата му страна предприел пресичане осемдесет и две годишният С.П. Макар подсъдимият да имал видимост на около 150 м. пред себе си и възможност да спре преди пешеходната пътека, за да пропусне пешеходеца, той не сторил това.

Последвал удар, вследствие на който тялото на възрастния мъж се качило на капака на колата, като главата му се ударила в предното панорамно стъкло, което се счупило. След това пострадалият бил отхвърлен на няколко метра и паднал върху пътното платно.

Водачът на л.а. „Фолксваген“ спрял, проверил състоянието на пешеходеца и подал сигнал на Национална система 112 за случилото се. Пострадалият бил транспортиран до болнично заведение, където въпреки проведеното оперативно лечение починал.

Видно от заключението на извършената съдебномедицинска експертиза причината за фаталния край на живота на С.П. е тежка съчетана травма – открита черепно-мозъчна, лицева, шийна, гръдна и на двата горни крайника.

Освен наложеното наказание „лишаване от свобода“, подсъдимият К.В. е лишен от право да управлява МПС за срок от осем години. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.
ФИЛИП ЕПИТРОПОВ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder