Нощен градски транспорт тръгва в Русе

Нощен градски транспорт тръгва в Русе

Нощен градски транспорт тръгва експериментално за една година в Русе от 10 май. Той ще свързва крайния квартал „Дружба“ с центъра на града и Централна жп гара, като маршрутите ще са четири. Цената на билета ще е 1 лев, каквато е и за дневните линии, а специални карти за нощното пътуване няма да се издават. Ако маршрутът съвпадне с този, за който гражданинът има издадена карта, тя ще може да се ползва. Тролеите ще са брандирани, предвидени са и мерки за сигурността на пътниците и шофьора.

Основният маршрут, по който ще се движи, е от кв. „Дружба“ до Централна ж.п. гара и ще минава през следните улици и булеварди – ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Ген. Скобелев“, ул. „Борисова“. Придвижването на тролейбуса от/до депото до началото на основния маршрут на нощната линия ще се извършва по следните улици и булеварди – бул. „Трети март“, ул. „Николаевска“, бул. „Ген. Скобелев“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Васил Левски“, ул. „Даме Груев“. Курсовете на нощната линия ще се изпълняват от 00:30 ч. до 03:10 ч.

Нощната линия в Русе се реализира по проекта „CIVITAS ECCENTRIC“ в рамките на Програма „Хоризонт 2020“. Проектът включва няколко компонента, а целта е подобряване на мобилността на хора от периферните квартали и качеството на градския транспорт в пет европейски града – Мадрид, Мюнхен, Стокхолм, Турку и Русе. Проектът осигурява средства за поддържането на нощната линия само за една година, но ако има интерес към нея, тя ще остане и след експерименталния период.

Източник: www.arenamedia.net

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder