Първи стъпки в дуалното земеделско обучение

Първи стъпки в дуалното земеделско обучение

От тази година у нас има прием в дуална форма на обучение по земеделие, съобщи в Добрич Маргарита Гатева, държавен експерт „Професионално образование” към МОН. „Така учениците ще могат в реална работна среда да придобиват знания и умения, които да бъдат полезни в професионалната реализация”, заяви още експертът.
При липсата на кадри агробизнесът може да си подготви специалистите и да ги остави на работа. „Обучавайки се по дадена професия, тези деца трябва да знаят, къде и как могат да се реализират. Това е точно чрез връзката с фирмите от агробизнеса”, подчерта още веднъж държавният експерт.
Маргарита Гатева е сред основателите на националната надпревара „Млад фермер”, която се проведе от 23 до 25 април в Добрич.Учениците от всички профилирани учебни заведения се събраха в сърцето на Добруджа, за да премерят сили в няколко дисциплини: растениевъдство, животновъдство и механизация на селското стопанство. Учениците показаха умения при разпознаване на семена и фуражи, доене на крави, рязане на лози и майсторско управление на трактор.
Източник: www. fermer.bg
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder