Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Видин ми е Лас Вегас! Нов развлекателен комплекс отваря врати

Видин ми е Лас Вегас! Нов развлекателен комплекс отваря врати

Нов търговско-развлекателен комплекс ще бъде изграден в град Видин до бившия магазин „Аско Деница“. Днес, 14 май, в присъствието на видинския кмет Огнян Ценков, областния управител Албена Георгиева, Видинския митрополит Даниил, представители на възложителя и на строителя, беше направена и символичната първа копка.
„Комплексът ще се състои от сграда с хотелска част и магазини, нощен бар, заведение за хранене и автомивка. Стойността на проекта е 4 млн. лв.“, съобщи Нина Кръстева, представителка на фирмата-възложител, като подчерта, че финансирането е изцяло със собствени средства.
Фактът, че в рамките на един месец това е второ подобно събитие, което се случва във Видин, е показателно за активирането на видинския бизнес, заяви кметът на община Видин Огнян Ценков. „С началото на построяването на магистралния път Видин – Ботевград, с изработването на подробните устройствени планове и всички други процедури, които са в ход, се създаде една сигурност и увереност в нашия, местния бизнес за реализиране на подобни инвестиционни намерения“, посочи видинският кмет. Той допълни, че по негово предложение в Общинския съвет са били приети решения за промяна на предназначението на имоти във връзка с още 5-6 инвестиционни намерения, основно на представители на местния бизнес. „Това е един старт на икономическото развитие на нашия край – с разкриването на множество работни места, с подобряването на стандарта на живот“, категоричен беше Огнян Ценков.
Водосвет за здраве отслужи Видинският митрополит Даниил. След което беше направена и символичната първа копка на бъдещия търговско-развлекателен комплекс, чийто строеж по график трябва да приключи за 450 дни. А в резултат на инвестицията ще бъдат създадени над 50 нови работни места.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder