Топ вести
Фестивали презентират живите човешки съкровища на трансграничния регион Видин- Долж през юни

Фестивали презентират живите човешки съкровища на трансграничния регион Видин- Долж през юни

Живите човешки съкровища на трансграничния регион Видин- Долж ще бъдат представени в рамките на два фестивала, които ще се проведат в края на месец юни.
Фестивалите се организират в рамките на проект “Живите човешки съкровища на трансграничния регион”, код на проекта ROBG – 581 финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния-България, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните бюджети на Република Румъния и Република България. Целта на проекта е да фокусира вниманието върху богатото нематериално културно- наследство на региона и да го превърне в ценен туристически ресурс. По този начин ще се допринесе и за запазване на традициите, като се изведе на преден план грижата за хората – „живите човешки съкровища“, които ги олицетворяват и те ще бъдат насърчени да продължат да усъвършенстват своите знания и умения и да ги предават на следващите поколения.
От 21 до 23 юни във Видин ще се представят участници в категориите „традиционни ритуали и празници“, „домашни дейности и препитание“, „традиционни танци и детски игри“. Фестивалът ще се проведе в Крайдунавския парк на Видин, като се предвижда в него да се включат около 30 групови и индивидуални изпълнители
В края на следващата седмица, от 28 до 29 юни в Чатате, Румъния ще бъдат представени категориите „традиционно разказване на истории“, „традиционно пеене и свирене“, „традиционни занаяти“ и „традиционна медицина“.
В рамките на фестивалите ще бъдат презентирани и разработените при изпълнението на проекта продукти- туристически маршрут, Каталог на живите човешки съкровища и интернет сайт.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder