Топ вести
Закопчаха двама за трафик на повече от 7 килограма марихуана

Закопчаха двама за трафик на повече от 7 килограма марихуана

Двама мъже са задържани за трафик на повече от 7 килограма марихуана. Това съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Варна. На 14 май при реализация на оперативни служби на МВР, под прякото ръководство на дежурен прокурор от ОП – Варна са задържани две лица след проведена сделка с наркотични вещества.

Продавачът, с инициали М.М., на 34 години от Варна разпространил на Т.С., на 41 години от град София 6925 грама марихуана, в няколко едрови разфасовки. При извършено по-късно в дома му претърсване, е била намерена и иззета още марихуана, 482 грама, както и значително количество пари.

Купувачът бил арестуван в момент на транспортиране на дрогата, 6925 гр. марихуана, която превозвал в собствения си автомобил.

На 15 май двамата са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 354а ал.2 от Наказателния кодекс – М.М. за разпространение и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери, а Т.С. за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери и при условията на опасен рецидив.

Ако бъдат признати за виновни по това обвинение, ги грози наказание лишаване от свобода, както следва – М. М. от три до дванадесет години, а Т.С. от пет до петнадесет години. Законодателят е предвидил и тежки глоби кумулативно към наказанието лишаване от свобода.

М. М. и Т. С. са задържани за срок до 72 часа от наблюдаващия прокурор с цел представянето им пред съда в производство по вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

РАДИНА ЛАЗАРОВА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder