Топ вести
Министър Аврамова обяви кога влиза в сила тол системата

Министър Аврамова обяви кога влиза в сила тол системата

Всички сме за въвеждането на тол системата, тъй като българските пътища имат нужда от средства, за да бъдат ремонтира и рехабилитирани. Необходими са много повече средства за тази цел, защото към този момент приходите от винетната такса не са достатъчни. Те възлизат в размер на 370 милиона лева, а недостигът е от порядъка на 600 милиона лева. Това заяви на брифинг в Министерския съвет регионалният министър Петя Аврамова във връзка с тол системата, предаде репортер на Novini.bg.

,,От утре продължават разговорите в конкретика, на ниво работни срещи, на които ще обсъдим какъв да бъде обхватът за републиканската пътна мрежа. На трето място с превозвачите се договорихме от 16-и август да започат тестове в реално време, като всички заинтересовани страни дадоха съгласието си да монтират бордови устройства на автомобилите си, за да видим реалната картина на движение по пътищата у нас“, коментира министър Аврамова и допълни, че размера на тол таксите ще бъде определен след изтичането на тримесечния тестови период.

,,Вярвам, че ще намерим най-доброто решение за България, така че браншът да бъде конкурентноспособен и да продължи да се развива, но и ние да имаме достатъчно приходи в бюджета, за да ремонтираме пътищата в страната“, посочи още тя и в заключение добави, че системата би трябвало да започне да функционира от месец ноември, когато изтича тримесечният тестови период.

ВЛАДИМИР ВАСИЛЕВ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder