Топ вести
Няма бум на грип. Грипна вълна не се очаква, обяви д-р Ангел Кунчев

Няма бум на грип. Грипна вълна не се очаква, обяви д-р Ангел Кунчев

Няма бум на грип. Грипна вълна не се очаква. Към момента става дума за други респираторни заболявания, които протичат сравнително леко с болки в гърлото или кашлица. Заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в сутрешния блок на БНТ.

„Хората с респираторни заболявания и малки деца е редно да се обърнат към лекарска помощ“, каза още той.

„Детето, попаднало сред болни, ще се срещне с такива вируси, ще ги преболедува и ще трупа антитела. Така се изгражда имунната система“, допълни доц. д-р Кунчев.

Здравният Инспектор коментира и зачестяващите ухапвания от кърлежи. Отбележи, че в повечето случаи кърлежът може да се махне и от нас самите, но трябва да се направи със защитена ръка.

„Колкото по-скоро се махне кърлежът, толкова по-добре. Премахването става с въртеливи движения, но кърлежът не бива да се мачка и деформира. Ако кърлежът е стоял впит дълго време, тогава трябва да се обърнем към лекар“, уточни д-р Кунчев.

„Не всяко ухапване е опасно. Въпреки това, хората, намерили кърлеж по себе си, трябва да се следят за повишаване на телесната температура и друга симптоматика“, завърши главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder