Топ вести
20.05.2024 - Министърът на туризма Евтим Милошев на посещение в област Видин
20.05.2024 - Отбелязваме 20 май – Световния ден на пчелите
20.05.2024 - За пета поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival
20.05.2024 - Жител на кв. „Изток“ във Вършец е задържан за нанасяне на телесна повреда
20.05.2024 - Младеж катастрофира след Арчар в посока Монтана
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
Прокуратурата поиска най-тежката мярка за фермера, прегазил циганин в Болярино

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за фермера, прегазил циганин в Болярино

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за Димитракис Пирилис. Според магистратите той е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем. Доказателствата, събрани до момента, сочат именно това. Между 10 и 20 години лишаване от свобода предвижда законът като наказание. Има опасност да се укрие, тъй като е гражданин на друга държава, а на 30 април е изтекла картата му за пребиваване тук. Защитата на кипъреца в лицето на адв. Константин Давчев поиска по-лека мярка.

По думите му събраните доказателства са доста спорни – от една страна са показанията на крадците, влезли в имота на Пирилис. От друга страна са показанията на самия Пирилис, който описва друга фактическа обстановка. Единият от крадците твърди, че са отишли с каруца и бус. Но това се отрича от другите двама. Сведенията, че Пирилис блъснал пострадалия и направил няколко обиколки около тялото му, движел се с висока скорост. Автотехническата експертиза обаче опровергава подобни твърдения.

,,Това са едни рецидивисти“, каза още адв. Давчев, цитиран от Plovdiv24.bg и добави, че именно заради това имат изгода да лъжат.

Кипърецът тръгнал да проверява какво става, спира при животните и след това тръгва към нивата с люцерна. Тогава става ударът с пострадалия. Пирилис го удря, не разбира какво е ударил и минава през него. Освен това съдейства на разследването – звъни на 112, отива в центъра на селото, за да упъти органите на реда и медиците. Така че съвсем не може да се говори за умишлено престъпление според защитника.

Освен това Пирилис е неосъждан. В съдебна зала бяха представени и данни от търговския регистър, според които стопанисва хиляди декари земя в няколко села – Болярино, Гранит и други. Отглежда около 600 глави добитък. Представиха се и данни за заболявания – хипертонична болест на сърцето, диабет. Както и данни, че е помагал на множество хора в селото и другите села, в които има земи, осигурявал им е работа. Многократно е бил ограбван. Следва да му се даде възможност да продължи да върши работата си, завърши адв. Давчев.

Съби Узунов – другият защитник на Пирилис, също поиска по-лека мярка за кипъреца. Отбеляза, че преди 17 години клиентът му дошъл в България да инвестира в земеделие. Инцидентът се развива през нощта, без добра видимост. Случва се, когато Пирилис откарва работници до жилищата им, след като са си свършили работата. Връщайки се, вижда трима души, които разрушават оградата на фермата му и извеждат 5 крави.

Инцидентът става в нива с люцерна и други селскостопански посеви. Защитникът бе категоричен, че клиентът му не е имал намерение да умъртвява когото и да било. Няма никаква умисъл. Касае се за липса на умисъл, може дори да се окаже, че инцидентът е случаен, по непредпазливост.

,,Аз нямам интерес да се укривам“. Това каза преди заседанието клиентът ни“, добави адв. Узунов. Обвиняемият като последни думи заяви: „Ако съм искал да извърша умишлено убийство, когато чаках, щях да нося хладно оръжие. Полицията само ми казва „Пий една студена вода“.

Прокурорът допълни обаче, че Пирилис не е с чисто съдебно минало – има наказание срещу отпреди 13-14 години, за което е реабилитиран. Защитата на кипъреца репликира именно че е реабилитиран. Като последна дума Пирилис помоли за по-лека мярка, било то и по-голяма парична гаранция.

ВЛАДИМИР ВАСИЛЕВ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder