Борисов инспектира строежа на храм „Св. Прокопий Варненски“

Борисов инспектира строежа на храм „Св. Прокопий Варненски“

Министър-председателят Бойко Борисов е във Варна където посети новостроящия се храм „Св. Прокопий Варненски“.

Църквата е първата във Варна, която се изгражда за последните 100 години. Градежът ѝ продължава повече от 10 години, като се очаква да бъде завършена до края на тази година. Новата църква се строи с помощта на дарения и помощ от общината и държавата.

„Ще додадем колкото средства са необходими. Нека кажат хората след 100 години, че тук е имало владика, който е направил църква. Имаше едни хора, които ни забраняваха да ходим на църква по Великден, а сега от комунисти няма място в „Александър Невски““, заяви Борисов, съобщи Novini.bg.

„За нас е важно да завършим подовата настилка на храма. Благодарим на Бог за вас, че отпуснахте средства за храма. Благодарим за всичко. Попът може и да няма общо с магистралата, но до църквата се стига по път“, каза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Борисов и кметът на Варна Иван Портних поздравиха граждани и деца на спорно игрище в града.

„Децата с години са очаквали подобренията на инфраструктурата. Направени са удобства в междублоковите пространства и за най-малките. Във Владиславово ще имат от най-модерните спортни комплекси в страната“, разкри кметът на Варна.

„В града се изграждат детски площадки, спортни зали, зони за отдих, булеварди и улици. Днес стартираме и изграждането на рибарското пристанище. То е с много голям капацитет и зона“, допълни кметът.

Очаква се в 13,30 часа премиерът да присъства и на церемония по първа копка на рибарското пристанище в местност Карантината в „Аспарухово“.

Лили Тентениева

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder